4. des, 2015

Glåmdalen: Spørsmål til Nord-Odal kommune med tilsvar av Juliussen

 

Glåmdalen 27.11.15.

VINDMØLLER

Er naturen i Nord-Odal fortsatt til salgs? Det tyske gigantselskapet E.ON fortsetter sin offensiv vedrørende naturødeleggende vindkraftverk overfor kommunepolitikerne i nei-kommunen Nord-Odal. Til tross for politikernes nei-vedtak, inviteres nå E.ON i stillhet til formannskapsmøtet i Nord-Odal mandag 30. november 2015. Her skal det sannsynligvis foregå en hemmelig hestehandel der hovedmålet er at den sårbare naturen byttes mot penger? Dette er som kjent for de fleste en rasering og ofring av naturen i Nord-Odal for evig og alltid, og politikernes sanne ansikt vil sannsynligvis vises etter dette møtet.

Stig Dæhli

 

Glåmdalen 28.11.15.

E.ON: Formannskapet har ikke hatt noen skjult dialog med E.ON, og min eneste befatning med E.ON vært i åpne informasjonsmøter og en åpen befaring av de aktuelle vindkraftområdene, skriver Lasse Juliussen.

TILSVAR: Åpne prosesser

Stig Dæhli skriver i Min Mening fredag 26.11. at E.ON skal møte formannskapet i Nord-Odal mandag 30.11. Han skriver videre at «Her skal det sannsynligvis foregå en hemmelig hestehandel der hovedmålet er at den sårbare naturen byttes mot penger?».

Hva slags grunnlag har han for å mistenkeliggjøre formannskapet i Nord-Odal på den måten?

E.ON ga en orientering i kommunestyrets møte 12.11. Dette var et åpent møte tilgjengelig for tilhørere. Det samme gjelder når de kommer i formannskapet 30.11.

Jeg var varaordfører fram til valget i høst, og er nå gruppeleder for Ap, og føler meg relativt godt oppdatert på de ulike politiske prosessene i Nord-Odal. I tiden som har gått fra kommunestyrets vedtak i konsesjonssaken høsten 2013 og fram til de var i kommunestyret 12.11. i år, har min eneste befatning med E.ON vært i åpne informasjonsmøter og en åpen befaring av de aktuelle vindkraftområdene, sammen med blant annet La Skogen Leve.

Formannskapet har ikke hatt noen skjult dialog med E.ON, og vil heller ikke ha det. At Stig Dæhli mistenkeliggjør politikerne og administrasjonen i Nord-Odal kommune på sviktende grunnlag, synes jeg er trist.

Lasse Juliussen, Nord-Odal Ap