6. sep, 2015

Hva er det med Eidsiva?

 

Mandag 31. august inviterte Mesna Rotary til åpent møte: «Eidsiva som forvalter av strømnettet vårt, og selskapets videre strategi overfor sine eiere». Innleder var Erik S. Winther, tidligere ordfører i Ringebu og sjef i Gudbrandsdal Energi.

 

 

GDs omtale av møtet:

 

Eidsiva har det ikke lett for tiden. Avdekkingen av toppsjefens pensjonsavtale og flere alvorlige strømbrudd med påfølgende og kostbare og kompliserte utbedringer for kun noen uker siden, var liksom bare forspillet til de siste dagenes publisitet: Svake økonomiske resultater og uenighet om driften. Flere av eierne vil sette bremsene på, og Gjøvik vil ha granskning, som GD skrev sist lørdag.

 

Slikt blir det ikke bare bråk og offentlig krangel av. Det blir opprivende debatt også. Mesna Rotary kunne knapt valgt et bedre tidspunkt for mandagens åpne møte om Eidsiva, enn foreningen har gjort.

 

Innleder Erik S. Winther er ikke berømt for å snakke med små bokstaver. Han legger neppe et teppe over formuleringer og ordvalg når han mandag gjør sine «betraktninger» rundt selskapets rolle som forvalter av det lokale og regionale strømnettet. Blant spørsmålene som kommer opp er utbyttepolitikken, driften og forvaltningen av strømnettet og om selskapet er kommet i klemme mellom motstridende krav fra eierne.

 

Winther har ikke bare vært ordfører. Han har også bakgrunn som sjef i Gudbrandsdal Energi, lokal konkurrent til Eidsiva.

 

GD: 30. august 2015.