21. mai, 2014

«Vindkraft: Grøn utopi med en mørk bagside» - Peter Skeel Hjorth

youtu.be

Opptak fra vindkrafthelg i Kultursalongen på Fagerhøi, Søre Osen i Trysil vest. Peter Skeel Hjorth, Danmark, foredrar om vindkraftens skyggesider. Trysil og Åmot kommuner skal levere sin høringsuttalelse for Raskiftet vindkraftverk høsten 2013. Sannheten om vindkraft er dessverre ikke så enkel som vindkraftpropagandaen til Austri Vind, Hedmark! «Vindkraft i Osen? Nei takk» har sin egen hjemmeside på facebook.

I 2007 ble forfatter og gravejournalist Peter Skeel Hjorth (1943- ) uventet konfrontert med planer om et større antall vindturbiner i skogen bak fritidshuset sitt nord i Skåne. Siden den gang har han brukt all sin tid på å grave seg dypt ned i alle problemer med vindkraft. Hans research resulterte i den kritikerroste boka «Besat af vind», februar 2012, som ble innstilt til den prestisjefylte FUJ-prisen 2012. Boka er en kritisk beskrivelse av satsningen på vindkraft.

I dag er Peter Skeel Hjorth talsmann for EPAW, European Platform against Windfarms, som representerer hele Norden og Baltikum. Hjorth er også styremedlem i Föreningen Svenskt Landskapsskydd (FSL) og den lokale protestgruppen Färingtofta Norra Ideel Förening.

http://www.epaw.org.
http://www.na-paw.org.