24. des, 2015

Fjordkraft kan få bøter for telefonsalg

 

Forbrukerombudet varsler økonomiske sanksjoner dersom Fjordkrafts selgere ikke slutter å ringe folk som har reservert seg mot telefonsalg.

– Dette har vært et gjentakende problem og vi har sagt klart ifra til Fjordkraft at dersom vi får flere klager fra forbrukerne nå, så vil det kunne bli aktuelt med økonomiske sanksjoner, sier ombudets juridiske direktør Frode Elton Haug.

I tillegg mener ombudet at Fjordkraft har brutt angrerettloven ved å ikke gi skriftlig informasjon til forbrukerne i tide. Ombudet reagerer også på måten selskapet har solgt forsikringsavtaler på sammen med strømmen.

– Forbrukere må få tilbud om forskjellige avtaler separat og ta stilling til disse hver for seg. Det er ikke lov å operere slik Fjordkraft har gjort, sier Haug.

Kraftselskapet sier oppringningene skyldtes at telefonlistene ikke ble godt nok oppdatert, og sier de har ryddet opp i forholdene Forbrukerombudet reagerer på.

– Vi beklager dette, og skulle gjerne vært saken foruten. Vi tok tak i dette så fort vi ble kjent med saken, for å sørge for at dette skal være i orden, sier Fjordkrafts kommunikasjonsdirektør Jeanne Tjomsland til NTB.

NTB: 21.12.2015.

 

Selskap og eierforhold

Fjordkraft eies av BKK AS med 48,85%, Skagerak Energi AS eier 48 % og Statkraft Industrial Holding AS eier 3,15 %. Fjordkraft ble opprettet 1. april 2001 som et resultat av fusjon mellom BKK Kraftsalg AS og omsetningsvirksomheten i Skagerak Energi AS.

Fjordkraft eier samtlige aksjer i Trondheim Kraft AS.