1. sep, 2015

Vil ha ett mediehus for hele Innlandet

Amedia vurderer eierskapet i lokalavisene!

 

– Ett mediehus for hele Innlandet hadde vært spennende og noe jeg kunne vært interessert i, sier investor Odd R. Øie. Han mener Amedia ikke har lyktes med sitt eierskap.

 

Øie forteller at etter det ble kjent at Amedia vurderer eierskapet sitt i blant annet 70 lokalaviser, har han fått flere henvendelser fra mulig interesserte.

 

Øie har aksjeposter i en rekke aviser, blant annet er han den største enkeltaksjonæren i Østlendingen med drøye 11 prosent.

 

Avventer

– Det har lenge vært kjent for de fleste som følger med at Amedia ikke har fått til overgangen fra papir til digitalt. Da de kjøpte aksjene var det ingen som kunne drømme om det massive annonsefallet på papir som vi har opplevd. Mitt inntrykk er at stemningen er dårlig i Amedia-bedriftene. Årsaken er at de ikke har fått til et helt nødvendig skifte over til det digitale, sier Odd R. Øie.

 

Det er ingen hemmelighet at Øie har vært kritisk til måten minoritetsaksjonærene er blitt behandlet på under Amedia-eierskapet.

 

Nå sier han altså at flere har tatt kontakt, men at han avventer nye utspill fra Amedia før han eventuelt gjør noe konkret.

 

– Det har vært flere telefoner og kontakter etter at nyheten fra Amedia-ledelsen kom. Mye går sjølsagt på pris. Det er slik at aksjeverdien settes etter virksomhetens framtidige potensial. det er vel kjent at Amedia ikke har klart overgangen fra papir til digitalt og ligger langt etter for eksempel Schibsted, sier Odd R. Øie.

 

Ett mediehus

Oslo-investoren sitter med en rekke aksjeposter i norske lokalaviser og har i tillegg investert mye innen laksenæringa. Han legger ikke skjul på at det ikke mangler penger, dersom det kommer interessante innspill.

 

– Jeg har ment lenge at ett mediehus for hele Innlandet hadde vært spennende. Jeg tror en samling av mediehusene GD på Lillehammer, Oppland Arbeiderblad på Gjøvik, Hamar Arbeiderblad i Hamar, Glåmdalen i Kongsvinger og Østlendingen i Elverum, hadde vært smart, sier Øie.

 

Østlendingen 1. september 2015.

 

  

 

HAs dekning av samme sak:

 

Amedia eier Oppland Arbeiderblad, Østlendingen, Hamar Dagblad og Ringsaker Blad. De har også eierandeler i Hamar Arbeiderblad og GD. Nå vurderer de sitt eierskap i 70 lokalaviser, og det spekuleres i om selskapet kommer til å selge ut enkeltaviser.

 

Fredag ble det kjent at Amedia har engasjert meglerhuset ABG Sundal Collier for å evaluere eierstrukturen i mediekonsernet. Både LO og Telenor vil selge seg ned. 

 

Investor Odd R. Øie eier 11 prosent av aksjene i Østlendingen. Han følger nøye med hva som skjer med Amedia, og sier til Østlendingen i dag at han synes det er en spennende ide å lage ett mediehus for Innlandet.

 

- Det er noe jeg kunne være interessert i, sier han.

 

 - Det har lenge vært kjent for de fleste som følger med at Amedia ikke har fått til overgangen fra papir til digitalt. Da de kjøpte aksjene var det ingen som kunne drømme om det massive annonsefallet på papir som vi har opplevd. Mitt inntrykk er at stemningen er dårlig i Amedia-avisene, sier Øie til Østlendingen.

 

Han sier at han synes det er en god ide å lage ett mediehus for Innlandet, der det da vil bli en samling av Hamar Arbeiderblad, GD, Oppland Arbeiderblad, Glåmdalen og Østlendingen.

 

 - Interessant

Konsernsjef Hans-Jørgen Øveraasen i Hamar Media sier at han følger nøye med på det som nå skjer i Amedia.

 

- Vil du være interessert i å kjøpe Ringsaker Blad og Hamar Dagblad hvis de to avisene skulle komme for salg fra Amedia?

 

- Ja, det er noe vi vil vurdere.

 

- Investor Odd R. Øie sier til Østlendingen i dag at han synes det er en god ide å lage et felles mediehus for Innlandet. Hva mener du om det?

 

- Med en riktig eierkonstellasjon og med de riktige mediehusene med, kan det være interessant.

 

- Hva er da de riktige mediehusene for deg?

 

- Det er foruten oss sjøl, GD og Oppland Arbeiderblad, mens Arbeidets Rett og Glåmdalen etter min mening blir litt perifere, sier Øveraasen.