13. jul, 2015

Balder fornekter seg ikke. Om Kvitvola og avslaget på konsesjon

Foto: Panorama fra Kvitvola med en liten bit av Sølen på høyre side av bildet. Bildet er tatt uke 26 (2015) av Ingrid Milly Langfloen. Klikk på foto.

 

 

 

«Engerdølene har nettopp sluppet å måtte motta rundt 345 millioner kroner for å se vindmøller, ettersom at Olje- og energidepartementet (OED) har gitt Raskiftet vindkraftverk i Trysil og Åmot konsesjon for utbygging, og sagt nei til Kvitvola.

 

Balder vet at OED har fått seg tilsendt et «samfunnsregnskap» i forkant av behandlingen der, begått av en uhildet kar som har hytte i Østfjellet, men det har sikkert ikke hatt noe å si for innstillingen og vinklingen i «samfunnsregnskapet».

 

Men hvorom nå allting er, som salige sjefsredaktør Andreas Hagen så ofte sa, så har Balder regnet ut at synet av et vindmøllefritt Kvitvola koster hver eneste engerdøl over 265.000 kroner. Hvis hver av kommunens drøyt 1300 innbyggere tar med seg kaffe og matpakke med brødskiver, egg og ansjos for å beskue den vindmøllefrie forblåste fjellnuten to ganger, er billettprisen drastisk redusert til 132.500 kroner.

 

På denne bakgrunn vil Balder ha sagt at all kritikk mot stupetårn og dyre billetter i Kunstbanken bør forstumme umiddelbart. Hva Engerdal kommune kunne fått gjort med 345 millioner kroner til innovasjon og utvikling og nyskaping i et reservat som i dag er tungt preget av tælahiv, impotens og stigning bare når det gjelder tannkjøtt og gjeddebestand, vil Balder helst ikke måtte tenke på.»

 

Østlendingen 11. juli 2015.