5. des, 2014

Danske kraftværker lukker i rekordtempo!

Danske kraftværker lukker i rekordtempo! Grøn energi kvæler økonomi i kraftværkerne, der skal fungere som backup, når vinden løjer af.

 

De kraftværker, der tidligere har sikret strøm i kontakterne, når vinden ikke blæser, lukker produktionen i rekordtempo. Det vil gøre Danmark helt afhængig af strøm fra udlandet og kan i sidste ende skade forsyningssikkerheden, frygter brancheaktører.

 

Ifølge en opgørelse fra Dansk Energi er der på de store kraftværker blevet lukket produktion af 2.400 megawatt siden 2008. Danmark bliver mere afhængig af udenlandsk energi, hvis kraftværker, som leverer strøm, selvom vinden ikke blæser, lukker. Direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, siger, at kraftværkerne giver forsyningssikkerhed, men at der simpelthen ikke er økonomi i driften. Ekspert i energiplanlægning og professor ved Aalborg Universitet Henrik Lund mener, at fordi vi allerede har investeret i dem, bør de decentrale kraftvarmeværker være i stand til at reagere hurtigt, og dermed være optimale til at indfase vindkraften.

 

Kilde: Kraftnytt 04.12.14.