14. jul, 2013

Åmot kommunestyre på dagstur til Høg-Jæren

Mandag 12. august reiser kommunestyret i Åmot på dagstur til Høg-Jæren Energipark for å se nærmere på anlegget. La oss håpe Austri Vind ikke henger seg med på turen.

 

Utbyggingsselskapet Jæren Energi AS, med japanske Eurus Energy i førersetet, har konsesjon på 32 turbiner i Høg-Jæren Energipark. Desember 2012 var alle vindturbinene på plass i vindkraftanlegget som er Rogalands største. Samtlige vindturbiner på Høg-Jæren har en totalhøyde på 125 meter med 2,3 MW effekt. På Raskiftet kan vi ende opp med turbiner på 200 meter med inntil 5 MW. Jo sterkere og høyere vindturbiner, desto større sjanse for lavfrekvent støy! Rogaland er blant områdene i Norge som har best vind. Innlandet krever høyere turbiner for å kompensere for dårligere vindforhold. Vindkraftanleggene kan derfor ikke sammenlignes.

 

Jæren Energi AS inngikk et samarbeid med Eurus Energy i 2005. Selskapet er verdens 10. største vindkraftprodusent med over 50 vindparker i drift verden over. Gikk formelt inn som majoritetseier i Jæren Energi AS i 2007.