6. jun, 2014

Norwea: Skuffet, men ikke overrasket over revidert - 14. mai 2014

Vindkraftforeningen Norwea er skuffet over at det ikke kom nyheter om vindkraftinvesteringer i revidert statsbudsjett, men er ikke overrasket.

 

– Vi er knapt overrasket. Signalene tydet på at det ikke ville komme store endringer nå, sier rådgiver Andreas Thon Aasheim i Norwea til Montel.

 

I det reviderte budsjettet som finansminister Siv Jensen presenterte i dag kom det ingen nyheter om endrede avskrivningsregler, noe som nær hele vindkraftbransjen etterlyser for å bedre konkurranseevnen i forhold til svenske vindprosjekter.

 

– Det som gjør dette spennende er at Ola Elvestuen i går sa at Venstre ville kjempe for grønne avskrivinger. Så nå er ballen spilt rett opp i hendene på Elvestuen, sier Aasheim.

 

Han håper regjeringens støttepartier Venstre og KrF kan presse regjeringen til å innføre slike avskrivinger.

 

– Vi håper at Venstre setter handling bak ordene.

 

Norwea-sjef Øyvind Isachsen slo i april fast at det ikke ville komme noen vindkraftutbygginger i Norge med mindre de norske avskrivingsreglene harmoneres med de svenske reglene.

 

– Dette toget forlater perrongen ved fremleggelsen av statsbudsjettet i høst, eventuelt ved et forlik i Stortinget. Det må være på plass fra 1. januar 2015, ellers er det ikke nok tid til fristen i 2020, sier Aasheim.

 

Gert Ove Mollestad

 

Og vi sier God Tur!